Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

'ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ' ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άναψε, την Πέμπτη, το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από τις χώρες της ευρωζώνης, εκτιμώντας πως η Αθήνα εκπληρώνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις...

Η Ελλάδα πληροί τους όρους για να λάβει τη δεύτερη δόση δανείων από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν. Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι «κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 η Ελλάδα κατόρθωσε να εξυγιάνει σε εντυπωσιακό βαθμό τα δημόσια οικονομικά της και σημείωσε ταχεία πρόοδο σε μεγάλες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Ο κ. Ρεν προσέθεσε, ωστόσο, πως «παρά τη σημαντική πρόοδο, δεν έχουν εκλείψει οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι. Η κυριότερη άμεση πρόκληση είναι η διασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα».
»Ταυτόχρονα», προσέθεσε, «πρέπει να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να αποδεσμευθεί το τεράστιο δυναμικό αύξησης της οικονομικής μεγέθυνσης».