Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Εισαγγελική παρέμβαση για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την πυρκαγιά, που ξέσπασε σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα (16/08) και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ηλικιωμένα αδέλφια, έδωσε ο εκτελών χρέη προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών.Ο δικαστικός λειτουργός επεσήμανε πως η έρευνα πρέπει να γίνει “ανεξαρτήτως προς τη σχηματιζόμενη δικογραφία για την πυρκαγιά”, δηλαδή ανεξάρτητα με ό,τι θα αναφέρει η Πυροσβεστική για το συμβάν.
Υπενθυμίζεται πως...
ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πυραγός Νίκος Τσόγκας, δήλωσε ότι το Σώμα δεν φέρει καμία ευθύνη για το θάνατο των δύο ενοίκων.
Τα δύο ηλικιωμένα αδέλφια εντοπίστηκαν νεκρά στο μπαλκόνι του διαμερίσματός τους, το οποίο βρίσκεται στον 7ο όροφο της πολυκατοικίας, όπου εκδηλώθηκε η φωτιά και στο οποίο είχαν διαφύγει λόγων των αναθυμιάσεων.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν, πως σημαντικό ρόλο στο τραγικό συμβάν, έπαιξε η μη άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους, ο γερανός του οχήματος που έσπευσε στο σημείο, έφτανε μέχρι τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας, παράγοντες που συνετέλεσαν στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος.