Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ο θαυμαστός κόσμος των media 11/07/10


Στα τέλη Αυγούστου λέγεται πως έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του νέου τηλεοπτικού εγχειρήματος του Γιώργου Κουρή. Ο εκδότης, φέρεται να ετοιμάζει έναν σταθμό αμιγώς ενημερωτικό, με απώτερο στόχο να αποτελέσει εναλλακτική επιλογή ενημέρωσης για το τηλεοπτικό κοινό. Το όνομα του νέου αυτού καναλιού ακούγεται ότι θα είναι το «Contra Channel» και θα εκπέμπει από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού «Τηλεφώς». Μεγάλα ονόματα φαίνεται πως θα παρελάσουν από το νέο κανάλι, ενώ εντύπωση προκαλεί το όνομα του άνκορμαν για το βραδινό δελτίο ειδήσεων, που δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Μητσικώστα.
Αναμένουμε τις εξελίξεις.
«Κόντρα σε όλους» ο Κουρής..

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τις «Αξίας» (ημερομηνία δημοσίευσης, 10/07/2010) διαβάζουμε σχετικά με το νέο τηλεοπτικό εγχείρημα του εκδότη της Αυριανής: «Το Contra Channel θα εκπέμπει από τη συχνότητα που βγαίνει σήμερα το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού «Τηλεφώς». Οι εγκαταστάσεις, που ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, βρίσκονται στον Ταύρο, στα παλιά στούντιο του Alter. Το κανάλι θα αλλάξει πλήρως μορφή και θα έχει ψηφιακή μορφή. Ο Κουρής έχει αποφασίσει να φτιάξει ακόμη ένα κανάλι, το οποίο θα ταρακουνήσει το σύστημα, αναφέρουν όσοι γνωρίζουν τις σκέψεις του, αφεντικού της «Αυριανής» και μεγαλομετόχου του Alter. Το σύνθημα του νέου καναλιού είναι άμεσα συνδεδεμένο με το όνομα του. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η καμπάνια θα στηρίζεται στο «Κόντρα σε όλους. Κόντρα σε όλα». Ο στόχος του Κουρή είναι να περάσει το μήνυμα ότι πρόκειται για αντισυμβατικό κανάλι, που τον πρώτο (αν όχι και τον τελευταίο) λόγο τον έχουν οι τηλεθεατές. Προς την επίτευξη αυτού του στόχου όλες σχεδόν οι εκπομπές θα έχουν ανοικτά τα τηλέφωνα στον κόσμο. Σε ό, τι αφορά τώρα το πρόγραμμα το οποίο έχει αρχίσει να συγκροτεί ο έμπειρος συνάδελφος Τάσος Παπαδόπουλος, θα στηρίζεται επί το πλείστον στην ενημέρωση.

 Φυσικά, θα υπάρχουν και αρκετές ανάσες ψυχαγωγίας, κυρίως τις βραδινές ώρες. Μέσα από τις εκπομπές θα αναδεικνύεται η ουσία των θεμάτων. Από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή θα υπάρχει σχεδόν πανομοιότυπο πρόγραμμα. Αντιθέτως τα Σαββατοκύριακα το κανάλι θα προβάλλει εκπομπές αθλητικού περιεχομένου, εκπομπές με θέματα υγείας και οικολογίας κ.ά. Ο Κουρής δίνει μεγάλη έμφαση στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού, το οποίο θα προβάλλεται από τις 22:00 μέχρι 00:00. Κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο Γιώργος Μητσικώστας, ο οποίος θα έχει δίπλα του αρκετούς δημοσιογράφους, όπως για παράδειγμα τον εκκεντρικό Στέφανο Χίο. Μετά τα μεσάνυχτα θα παίρνει τη σκυτάλη ο Νίκος Καρβέλας, με μια εκπομπή με πολλές εκπλήξεις. Στο πρόγραμμα του νέου καναλιού θα ενταχθεί και μια αθλητική εκπομπή έκπληξη, που αναμένεται να προκαλέσει πολλές συζητήσεις!»