Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

"Η διαπλοκή έχει πολλά πλοκάμια"

Η διαπλοκή έχει πολλά πλοκάμια δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, με αφορμή την υπόθεση της Μυκόνου που αφορά μεγάλη απάτη στο Δήμο του νησιού.


Ο κ. Ρακιντζής τόνισε πως η δημόσια διοίκηση πάσχει, οι κατάλληλοι άνθρωποι δεν έχουν τις κατάλληλες θέσεις και τα πειθαρχικά συμβούλια αποτελούνται από τους ίδιους τους συναδέλφους των υπαλλήλων.

Προέτρεψε να υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση για να αλλάξουν τα πράγματα.


Υπόθεση διαφθοράς στη Μύκονο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, δύο δήμαρχοι, δύο αντιδήμαρχοι και αρκετοί υπάληλοι κατηγορούνται ότι κάλυπταν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού ώστε να μην πληρώνουν φόρους στο δήμο, προκαλώντας έτσι τεράστια οικονομική ζημιά.

Την υπόθεση ερευνά η εισαγγελέας Σύρου, που διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και οι συνολικά επτά δημόσιοι λειτουργοί πρόκειται να καταθέσουν σύντομα.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία ερευνώνται πράξεις που επισύρουν κατηγορίες για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες επισύρουν ποινές έως και 20ετούς φυλάκισης.

Διώξεις ασκήθηκαν και κατά τεσσάρων υπαλλήλων του δήμου, αλλά και εννέα τραπεζών στο νησί που κατηγορούνται ότι είχαν στήσει κύκλωμα το οποίοι εξαφάνιζε τα έσοδα του δήμου από τα τέλη και εξέδιδε πλαστές αποδείξεις.

Τα χρήματα έχουν κάνει φτερά και ερευνάται το ενδεχόμενο συμμετοχής των αιρετών σε εταιρείες Off shore.